Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under augusti 2011

Av Rebecca - 23 augusti 2011 09:25

Skogspromenad som vanligt idag! Hon är så duktig och tar kontakt mest hela tiden. Om hon får upp ett spår som leder ut i blåbärsriset skuttar hon tre steg och tvärvänder som om hon tänkte "just det, matte!" och kommer glatt hoppandes till mig. Så himla duktig! Idag gjorde vi även ett litet uppletande med två föremål. Tidigare har jag gömt ett som hon fått leta upp. Idag gömde jag två, så att det blev två skick. Gömde min keps och hennes leksak Grisen. Första skicket gick superfint och hon gjorde det så bra, kom in med Grisen till mig och jag bytte med godis. Satte henne sedan ned som jag brukar och kommenderade "leta" och pekade ut riktningen, lite förbryllad blev hon, stannade upp och kollade på mig, som kommenderade igen och då fick hon världens fart och letade upp den kvarvarande kepsen och kom in superfint med den. Bytte med godis och sedan lite kamplek. Så duktig!


Idag var det en lös hund på parkeringen vid skogen, som strosade omkring medans matte var upptagen med att prata i telefonen, hon gav den bara ett ögonkast och återgick till att hålla stadig ögonkontakt med mig på min vänstra sida. Koppeldragandet som vi haft lite problem med är så mycket bättre! Det behövs ett par påminnelser om att vi fortfarande inte drar i kopplet och sedan är det inget problem med det. Jag har tränat på det med helt fredliga metoder, inga ryck och slit alls utan bara med kontakt och tålamod. Vill ju inte ge nackkotorna stryk, vilket faktiskt blir om man rycker i halsen på dem.



Av Rebecca - 22 augusti 2011 17:57

Måste tacka min kära moster Rose-Marie för hennes fina kommentar om att jag inspirerar henne med min matlagning, det gjorde mig glad in i märgen, och även Mammas kompis Marianne (duktiga schäfern Nitros matte), som jag aldrig träffat, men som skrev att Flinga och jag verkar ha sådan himla fin kontakt det gjorde mig så lycklig för jag får aldrig beröm av främmande människo. Och just det, vill även tacka Maria för att hon tycker jag har gjort ett sådant bra jobb med Flinga, det gör mig så glad att få höra!


Sedan tänker jag också skriva hur snålt det är av alla andra människor att aldrig ge sina medmänniskor beröm, för de underbara egenskaper de besitter. Sluta vara så förbannat snåla, glädjs med andra, beröm andra istället. Man ska SÄGA de positiva saker man tänker om andra människor. Inte bara hålla de för sig själva, där gör det positiva ingen nytta.


Jag tänker fortsätta vara berömmande och försöka höja min omgivning istället för att sänka, som så många ägnar sig åt. Och vet ni... ibland behöver något elakt inte ens vara det man gör/säger, det kan vara det man inte gör/säger. Tänkvärt.



Av Rebecca - 21 augusti 2011 22:01

   Nu har jag gjort iordning lite bilder från dagens valpträff med "The fantastic four", Arosbygdens F-barn! Kul att träffa barnen med deras ägare, så trevligt. Valpisarna är jättetrevliga på alla sätt, både mentalt och typmässigt. Här kommer bilder.


         

       

Här kommer ett gäng svartvita. Man måste ju variera sig!

         

Vi tog lite uppställningsbilder också.


     

 

Sådärja, det var alla. Bilden på Flinga blev ur en liten annan vinkel, men sånt är livet   .

Av Rebecca - 21 augusti 2011 11:09

Skogspromenad nu på morgonen! Lika härligt som vanligt, tyvärr lyckades Flinga slå i sin tass lite så hon tog några halta steg och sedan helt ren. Puhh, jag blev helt livrädd att något hade gått sönder. Kennelmamman har ju skrämt upp mig en massa med tassfrakturer, utslagna tänder, avslitna korsband mm. Men nu är hon helt ren och reagerar inte alls när man tar på tassen (gjorde hon inte ens direkt efter hon slagit till den) så det är lugna bananer! Denna lilla fröken är VÄRLDENS dramaqueen, vilket vi ju också vet, men orolig blir man ju ändå.


I vilket fall så körde vi ett litet upplet av två hopknutna bajspåsar, mitt i blåbärsriset och hon letade klockrent och lämnade av dem såå fint! Duktiga tjejen. Nu ligger hon och kollar på mig och tycker jag ska ge henne maaaat. Men inte än, om 20 min är det dags!


Ska snart iväg och träffa resterande valparna i kullen och deras ägare, och till det har jag bakat en kaka som ni får recept på sen. Den är såå god och såå enkel! Ska fylla lite gamla märgben med uppblött torrfoder också. Kameran ligger på laddning och följer med för att dokumentera ligisternas återförening. (Flinga springer runt här nu och är helt ohalt och superpigg, annars skulle jag inte åkt iväg med henne)

Av Rebecca - 20 augusti 2011 21:59

Kvällens middag fick bli baconlindad kycklingfilé med rotfruktsgratäng, precis som rubriken antyder   . Går på ett litet kick (särskilt med en mandolin till hjälp) och är supergott!



Kycklingen görs såhär:


Ingredienser:


Kycklingfilé (ca. 1 filé per vuxen person)

Bacon, ca 2-3 skivor per kycklingfilé

Smör att steka i


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Bryn kycklingfilén, lägg dem i en ugnssäker form och linda bacon runt. In i ugnen, kycklingen brukar vara klar när baconet fått fin färg.


Rotfruktsgratängen:


Ingredienser:


ca 8 fasta potatisar

ca 3 palsternackor

ca 4 morötter

(självklart gör man som man vill med blandningen av rotfrukterna, jag gillar palsternacka)

grädde ca 4dl

vitlök 2-3 klyftor

riven ost

salt

peppar


Gör såhär:

Skala och skiva rotfrukterna ganska tunt, varva rotfrukterna i olika lager med salt och peppar emellan. Blanda grädde med vitlök och lite salt och peppar. Häll gräddblandningen över rotfrukterna och toppa med riven ost. In i ugnen ca 45 min, känn efter med en sticka, den är klar när rotfrukterna är mjuka.


 

Av Rebecca - 20 augusti 2011 21:50

Lite bilder från kvällspromenaden på Sätra äng!

  

  


  Hämtar sin favoritkampis   Hon är så duktig, min fina tjej!


  Lite bad hann vi med också! Men apportering av pinnar som hon lämnar finfint hos mig.

Av Rebecca - 20 augusti 2011 16:25

Inget jättekul på fronten faktiskt. Igår gjorde vi inget särskilt, två skogspromenader som inte innehöll några revolutionerande grejer. Bara det vanliga, ni vet, duktiga FlingFlongan som kommer till 100% på inkallning och har finfin kontakt med sin matte. Vi tränade iof lite med apportbocken igår och det går bra.


Idag var mamma, jag, pappa och hundarna ute och gick en lite längre promenad i skogen. Tempot var revolutionerande..långsamt. Ungefär 95-årig tant på isgata inne i stan utan broddar eller käpp. Flinga var superpigg och gasade runt som en dåre i blåbärsriset och på stigarna. Grävde som en tok och gjorde jämfotahopp på lämpliga ställen. Hon fick upp spår efter något vilt och blev väldigt intresserad av det såklart och gick iväg 10 m rätt in i skogen, väldigt fokuserad på det hon hade i näsan, jag visslade på henne och hon vände mitt i ett språng. Så duktig!


Nu har vi varit ute och gått en sväng ner till fotbollsplanen där vi tränade fotgående. Gick jättebra! SÅ duktig. Inkallningen är suverän även här och hon vänder på en femöring så fort jag säger hennes namn eller visslar.


Jag längtar tills hon har vuxit klart så jag kan få köpa ett fint halsband till henne! Ett halvstryp från Minx design skulle vara något. Dessa är snygga, men då ser hon ju så farlig ut (mördarhund ju,  )  och det vill man väl tona ner lite. Hon får väl något rosa med blommor på!


Lilla tjejen, här 9 v gammal.


  Och här 4 månader och 11 dagar. Det går fort!

Av Rebecca - 18 augusti 2011 12:08

  

Bildbevis på att min sötnöt håller apportbocken på kommandot "håll", tills jag ber henne släppa den. Coolt va  . Hon apporterar den även nu, det enda som fattas är att vi inte tränar ingångar i inkallning över huvud taget just nu, det får komma sen.  Jag har medvetet väntat med apporten tills nu, så hon inte skulle få för sig att tugga på den, för det vill vi ju inte ha.


Nu har vi fortsatt med fotpositionen på diverse olika ställen, inga krav alls, utan allt är bara kul och lek och jag berömmer när hon spontant tar rätt position. Det tycker hon är superkul! Och det är ju kul vi vill att det ska vara, varför ska man annars hålla på? Vill man att det ska vara tråkigt kan man lika gärna städa eller rensa ogräs.

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards