Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 7 augusti 2011

Av Rebecca - 7 augusti 2011 20:54

I fredags var vi som sagt hos Hella , vin och tjejsnack för mig och bus för Flinga! Det gick superbra med hundarna som fortfarande funkar jättebra ihop, även om Flinga tycker hon bestämmer av de två. Efter en tids bus så kopplade båda av och somnade så det var inga bekymmer.


Igår blev det inget speciellt gjort, vi gick en liten morgonprommis och jobbade lite med kommandot "korgen", som går framåt även om det inte sitter. Annars var vi rätt lata faktiskt, busade nog mest  .  


Idag har vi varit i skogen på morgonen, vi träffade Flingas kompis Saffran (labbe) och en shih-tzu som hon lekte med. Det gick finfint och stumpan hade superkul! Jag ropade på henne mitt i leken och hon kom   !! Jag var liksom tvungen att testa om inkallningen sitter som jag tror den gör...och det gjorde den. Däremot skulle jag aldrig kunna bryta en lek med Mandie... så där ropar jag inte ens på henne.


Annars har vi idag jobbat lite med "närdirigering" mellan främst sitt/ligg men även med stå inblandat. Går superfint och stå sitter bättre och bättre. Jag la en leksak bakom henne för att hon inte ska flytta sig så mycket mot mig och det gick faktiskt bra! Jag försöker öka avståndet successivt, men hon vill gärna sitta precis framför mig á la IPO-ingång och man får väl använda det inom brukset också, eller har jag drömt det?!


Har även börjat med kommandot "ligg kvar" nu idag och det funkar bra. "sitt kvar" funkar ju oftast bra även om hon ibland får för sig att resa sig, men då jag inte tror på korrigeringar när det gäller sådant här så går jag bara tillbaka och gör om, efter 1-2 gånger sitter hon kvar så då får man väl kalla det för lyckat. Jag har ju besämt mig för att använda sitt-ligg-stå kvar istället för bara "stanna" som lätt blir att man slänger ur sig i tid och otid, jag vill inte ha rena tävlings/träningskommandon i vardagen på det sättet (tänk om vi aldrig ens kommer ut på tävling då...).


 Fortsatte även med "korgen", jag inbillar mig att det är bra att ha sen, att bara kunna skicka henne till korgen om det plingar på dörren eller så. 


Fotgåendet har vi fortsatt med idag, även lite inkallning ( i köket då) som blir "Flinga hit", det är tänkt att bli kommando som bara används på träning/tävling, för till vardags ropar jag "Kom". I vilket fall så har jag börjat visa att jag vill att hon ska sätta sig på vänster sida. Hon har även börjat förstå att när jag stannar under fotgående ska hon sätta sig, det funkar förövrigt SUPER med fotgåendet! Sååå himla himla duktig där, suveränt bra position och kontakt, jättebra attityd verkligen. Hon är väldigt duktig min älskade Flinga!


Nu på kvällen har vi varit hos Antons pappa med familj och ätit middag, deras 2,5 åriga son var till en början lite rädd för Flinga, men efter ett tag släppte det och han blev nästan lite kaxig och skulle springa för han verkade nästan vilja att hon skulle jaga honom, för ett barn som springer = jaktlek för en valp, även för ganska många vuxna hundar. Men det som imponerade big time på mig här var att hon bröt direkt när jag morrade på henne eller kallade in. Såå duktig! Jag blev riktigt impad.

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards