Direktlänk till inlägg 20 augusti 2011
Kvällens middag fick bli baconlindad kycklingfilé med rotfruktsgratäng, precis som rubriken antyder . Går på ett litet kick (särskilt med en mandolin till hjälp) och är supergott!
Kycklingen görs såhär:
Ingredienser:
Kycklingfilé (ca. 1 filé per vuxen person)
Bacon, ca 2-3 skivor per kycklingfilé
Smör att steka i
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Bryn kycklingfilén, lägg dem i en ugnssäker form och linda bacon runt. In i ugnen, kycklingen brukar vara klar när baconet fått fin färg.
Rotfruktsgratängen:
Ingredienser:
ca 8 fasta potatisar
ca 3 palsternackor
ca 4 morötter
(självklart gör man som man vill med blandningen av rotfrukterna, jag gillar palsternacka)
grädde ca 4dl
vitlök 2-3 klyftor
riven ost
salt
peppar
Gör såhär:
Skala och skiva rotfrukterna ganska tunt, varva rotfrukterna i olika lager med salt och peppar emellan. Blanda grädde med vitlök och lite salt och peppar. Häll gräddblandningen över rotfrukterna och toppa med riven ost. In i ugnen ca 45 min, känn efter med en sticka, den är klar när rotfrukterna är mjuka.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 | |||||||
|