Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under mars 2012

Av Rebecca - 4 mars 2012 18:17

Efter förmiddagens äventyr gick jag, mor och bror med Plånkan på Sätra Äng i det uuunderbara vårvädret! Hade kamurran med mig och tog lite busbilder på vildbasen   .


       


Sedär! En flygande Plånka on tour. Så söt mitt lilla energiknippe!

Av Rebecca - 4 mars 2012 11:18

Igår kväll tog jag mig faktiskt ut på en liten promenad efter att min feber sjunkit drastiskt, tack för det! Det var helt knäpptyst ute, vi bor ju inte i någon liten håla direkt utan 8 min med bil in till sveavägen i centrala Sthlm och 2 min till motorvägen (med bil också..) så det är ju inte särskilt off direkt. Men jag har aldrig hört Danderyd så tyst. Nästan obehagligt tyst. Träffade på en kvinna med en liten snuzer och ett "coolt" grabbgäng på 13 år typ, Flinga tyckte inte de var lika coola utan hade stenkoll på dessa oberäkneliga skitungar. Jag har själv svårt för ungar som bara är ute och driver och kände därför att jag inte hade rätt att döma min hund för hennes åsikter (     ).  Men vi överlevde det mötet också utan att få några men.


Vi passade på att köra lite fritt följ också, vilket gick superbra! Duktig tjej. Med hela tiden i bra position! Duktig tjejja. Tror att jag bara ska köra fria följet en gång per "pass" alltså, när jag kört fria följet så får jag göra något annat och sedan pausa genom att binda upp henne och sen kan jag köra igen. Igår behövde jag inte ens busa upp henne.


Nu på morgonkvisten var vi i skogen och gick, har nog aldrig gått i sådant tant tempo någonsin förut, men vi överlevde! FinaFlingan var lyhörd och med hela promenaden, skönt! Ibland kan hon vara i sin egen värld vilket inte uppskattas av lilla matte. I vilket fall körde vi lite fritt följ på en isfri fläck på golfbanan, gick suuuper! Gick kanske 3 m framåt, sedan högersväng, 2 m och sedan en till högersväng igen och sen belöning! Duuuktig Flinga, hon hade superposition och attityd. Kändes jättehärligt! Jag har kommit på en grej också, eller det kom jag på igår kväll, men det blir tydligare och tydligare hela tiden. Nämligen att om jag har ett för lågt tempo slackar hon efter, men om jag har ett högre gångtempo själv är hon med mycket bättre... lustigt det där.


Märker ni av något sånt när ni tränar FF? Alltså, att hunden beter sig olika i position och attityd beroende på vilket tempo ni själva har?


 


Ser inte så pjåkigt ut va? Nää tänkte väl det. Sommar!!!


Nu måste jag skynda mig att tvätta lite öron, jag ska med min mor och far på lite äventyr! Vad det handlar om får ni veta om ett par dagar :). Håll tillgodo!

Av Rebecca - 3 mars 2012 17:17

Vi hade en Brunch bokad på ett av Stockholms bästa brunch-ställen idag: Clarion Hotel Sign, men neeeej, självklart kunde vi ju inte gå. Fröken Rebecca (jag alltså..) vaknade med ett sjukt illamående efter att inte ha ätit ordentligt på 1 dygn och för er som inte känner mig så väl är det extremt sällsynt! Jag äter nämligen var 3:e timme, annars blir jag typ som en elak hungrig tigerhona (enligt min mamma, jag själv skulle nog säga mer åt Cruella de Ville hållet, men det kanske är ännu värre), så ni kan ju tänka er. Jag har inte kunnat stå upprätt på hela dagen, utan har fått ligga ner. Jag har ALDRIG legat ner en hel dag, åtminstone nästan (influensa har man ju haft någon gång). Och min rapport efter 2 dagar sängliggande so far är: Jag förstår verkligen att gamla människor har ont i hela kroppen, de rör sig ju inte! Jag är inte ens 23 år gammal och känner mig som en handikappad, 95-årig vietnamveteran efter 2 dagars sängliggande. Stackars människor! Så, ingen brunch för oss. Jag hade verkligen sett fram emot den... nåja, vad är väl en bal på slottet?


Och min stackars hund ska vi inte ens tala om. Mina föräldrar har gått ut med henne idag, och igår var hon ju på dagis (nej det går ingen nöd på henne, alls). Men ni ser en av fördelarna med att inte ha råd att flytta hemifrån va? I sure do. Jaja, enough said. Nu vankas lyxig lördagmiddag (thaimat...köpt)! Ha en roligare lördagkväll än mig alla, det jag får se fram emot ikväll är gladiatorerna, och lite saltlakrits om jag har tur! Kanske kan hasa mig ner på golvet för lite klickerträning, om min voffa har tur, inte för att jag skulle lyckas ta mig upp därifrån utan lyftkran, men ändå.



Vi kan längta efter sommarn så länge! Den närmar sig med stormsteg, hoppas vi hinner märka att våren är här innan den försvinner. Time goes by. Quick.

Av Rebecca - 2 mars 2012 09:42

Ligger här i mitt koma (slösurfa orkar man ju) och funderar på det här med momentet "Rutan". Jag inser att det är dags att börja med det nu. Däremot funderar jag lite på hur jag ska göra. Jag har tidigare varit inne på att lära in det med tasstarget, vilket jag nu inte är säker på längre, jag tycker hundarna ser ut att springa omkring att leta target i rutan när det är inlärt på det sättet. Funderar på att shejpa in det? Låta henne ströva fritt i närheten av rutan och sedan klicka när hon är mitt i rutan? Får nog fnula lite till. Ni får gärna dela med er av era tankar ang. detta gissel.


Har börjat spana på momenten i lkl2 nu, lika så bra liksom! Inget känns omöjligt där. Det är väl det där fria följet då, men det löser sig nog tills det är dags. I 1an klarar vi nog linförigheten, men jag nöjer mig liksom inte med att hon bara ska gå. Jag vill ha ett "Jonna - Zolo" fritt följ (det ser ni här). Har ni kikat in deras blogg btw? Inte? Den hittar ni här isåfall. Jag ser mig som ett av deras största fans, haha. Nejmen dem är riktigt grymma och Jonna är en supergullig tjej som ger mig feedback på träningsfilmer som jag skickar till henne lite då och då... (tack för det bästa Jonna!)


Fjärren jobbar ju Flinga och jag för fullt med! Är petnoga med att baktassarna ska vara superstilla, och för det mesta går det bra! Men det tar sin lilla tid, jag försöker vara supernoga med att inte gå för fort fram utan verkligen satsa på kvalitet istället. Vi kan ändå inte starta 2an än på ett tag :p.


Och jag kan ju inte skicka ett inlägg utan åtminstone en bild. Så, här kommer den obligatoriska bilden.  


Flinga och Kisens första möte!

Av Rebecca - 2 mars 2012 06:33

Ni vet det där jag skrev om igår? Träningsgruppen och hundträning idag och det... det är ju bara att fetglömma! Gissa vem som sovit 4 h på hela natten och är totaldäckad i 39,5 graders feber? Well, Moi, of course. Så typiskt mitt finfina oflyt. Och den här helgen som var så kul och fullplanerad!! Nedrans bananer också.


Som tur var så har jag bästa Hella som kan ta Flinga idag, då slipper jag iaf ha en överenergisk Rottweilerdåre farandes här hemma. Då kanske man rentav kan vila idag och vara frisk nog att träna hund på söndag... Håller alla tummar och tår för det!


Pisspotta också. Lite sur är jag allt. Även om det är synd att den lilla energin som finns ska gå åt till något så onödigt som surhet...


Jag får väl roa mig med att kolla igenom alla gamla bilder istället. Och vet ni vad?! On top of it, lagen om allt djävulsskap, det ser ut att bli FINT vårväder idag. Bara för att jag har blivit sjuk och inte ska vara ute och flänga i skogen en massa. Så. Himla. Kul. Inte.


 


Alltså, hur söt? Rottisvalpar är LÄTT det sötaste som finns. Alla kategorier. Tänk att Flinga var såhär liten i Juni förra året, det känns ju heelt absurt!!


Av Rebecca - 1 mars 2012 17:05


Undra varför vi upplever sådan press och stress egentligen? Varför måste vi alltid vara så himla bra, och varför är det så fult att misslyckas? Jag blir verkligen irriterad på mig själv, varför ställa alla dessa krav? Varför vara rädd för att misslyckas? Let's pee on it. Det är inte hela världen om det inte blir som vi har tänkt oss.

Av Rebecca - 1 mars 2012 14:11

Jajamensan, 1 mars = springtime! Förvisso töar det för fulla muggar och är rätt varmt ute, och det är ju faktiskt bart i stora delar av skogen, men det är ju mulet!! Mulet väder är triiiiist. Till och med att fota i mulet väder är tråkigt, även om folk hävdar att bilderna och ljuset blir bättre. I don't agree with you som påstår det. Jaja.


Dagen har i vilket fall bestått av hundprommisar, känns det som. Morgonprommis med Flinga och Anton (min pv för er som missat det..) och nu på lunchen blev det offroad bus med Kisen ♥. De är verkligen söta tillsammans, de passade minsann på att bada lite i bunkern på golfbanan också, Flinga var helt grusig när hon var klar.



Finaste Kisen i bunkern! Ser ni hur lurig han ser ut? Flinga stod 3 m bort redo att attackera.


Försökte ta någon bild på min tokgrusiga hund, men det gick sisådär, seg mobilkamera + snabb hund = dåligt resultat. Ni får en fin bild på henne från igår istället, förvisso också mobilbild men jaja. Alla bilder klär en skönhet?! Eller något liknande.



Såntdär fint väder hade jag beställt idag med, men nejnej. Mulet fick det tydligen bli?


Åh juste! Vet ni vad?! Jag och Flinga ska börja träna med ett gäng människor (och hundar)! Kul det lät va... nejmen det är Karin (hennes blogg hittar ni här ) som jobbar i Häsofoderbutiken, där jag köper hundmat, som bjudit med oss att träna med deras träningsgrupp! Superkul, för jag har verkligen saknat en sådan, särskilt nu när det närmar sig tävling... Första träningen är imorgon ute på SoSu BK, vi är förvisso bara 3 av 6 då, men fortfarande superkul! Det negativa är att planerna är blöta och min frökenhund vägrar lägga sig i blöttan. Men det är såå nyttigt att träna med olika människor och hundar, det känns så inspirerande!

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards