Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under juni 2011

Av Rebecca - 4 juni 2011 16:26

Nu är fröken fräken äntligen på plats! Hon är supercool och inte rädd för något...hittills inte ett endaste litet gnyende. Tuff brud med hur mycket energi som helst!! Bådar gott inför framtiden   


Bilder kommer ikväll!

Av Rebecca - 3 juni 2011 21:43

Vilken underbar kvällspromenad jag och Vicke tog nu ikväll! Helt själv, helt tyst, endast ljudet från någon enstaka motorbåt och vågornas kluckande mot klipporna, annars stilla tystnad.


        



Av Rebecca - 3 juni 2011 19:49

Och med fläskpannkaka menar jag varken Vicke eller mig...även om jag verkligen borde ut och springa och Vicke är ju lite småtjock. Jag menar just fläskpannkaka, ni vet såndär tjock pannkaka man gör i ugnen med bacon i, det absolut bästa receptet jag testat är det jag kommit fram till själv.


Det består av:

8 dl röd mjölk

7 dl vetemjöl

6 ägg

1 tsk salt

bacon


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft, klipp därefter bacon i en långpanna (plåt med högre kant ni vet..) och skjutsa in i ugnen tills de fått färg. Under tiden görs smeten till pannkakan, blanda mjölk och ägg i en bunke, blanda salt och mjöl i en annan (så att saltet sprids i mjölet). Blanda därefter ner mjölet i äggmojset, lite i taget så det inte klumpar sig.


När baconet fått färg, ta ut plåten och häll smeten över. Grädda sedan i 30 min i mitten av ugnen.


Den är suuuupergod!! Mättande och tjock och härlig. En plåt räcker till vår familj på 4 vuxna människor.


 

Ååh, jag ääälskar ugnspannkaka!! Det är fantastiskt gott. Jag äter den med smör och hjortronssylt, vet inte vad man brukar äta den med däremot?


Och nej, vi åkte inte till Strömsholm. Däremot blev Rolex 7:a på 65%...nej det var inte så bra med tanke på hur fin han är.

Av Rebecca - 3 juni 2011 10:02

Nu har jag nördat rätt mycket denna morgon, blir lätt så när den morgontrötta pojkvännen sover läänge och jag skuttar upp klockan 8. Nu blir det hundpromenad, lite valpsäkring av huset och sedan i eftermiddag ska jag ner till Strömsholm och kolla på Eskils pappa Rolex, som ska starta S:t George klockan 19.20 Kul kul!


Hittade en bildserie på ett rätt känt dressyrekipage från SM på Strömsholm förra året, när jag var funktionär.


Det är alltså en bildserie på en piaff på framridningen till Grand Prix:en

  




Såhär går det när man pressar en högtempererad häst lite för mycket. Hoppas inte Rolex gör så ikväll... fotade honom nere i Falsterbo som 5-åring och har inte sett honom sedan dess så det ska bli superkul!


Men nu ska jag gå på en promenad och sedan är det städning på schemat. Fyyyy vad roligt!!

Av Rebecca - 3 juni 2011 08:34

Sådärja! Här kommer receptet på morotskakan. Den blev helt suveränt faktiskt... saftig och smakrik. Mums!


Till ett stycke kaka behövs:

3 ekologiska ägg (viktigt att de är ekologiska, tänk på de stackars burhönsen)

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1½ tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1 tsk malen ingefära

1 nypa salt

1½ dl solrosolja

4½ dl rårivna morötter (blev ca. 4 morötter för mig, men de var rätt ynkliga så..)


Och smörja/bröa formen artiklar. Jag hade slut smör så det blev solrosolja och kokosflingor (jag AVSKYR ströbröd...), vilket funkade hur bra som helst.


I vilket fall så gör man såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

3. Blanda de torra ingredienserna (ni vet...bakpulver, mjöl, kanel osv) och vänd ner i äggsmeten.

4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.

5. Fyll smeten i form med löstagbar kant (och formen ska ju då vara smord och bröad/kokosad).

6. Grädda i mitten av ugnen ca. 55 min. Den ska inte vara kladdig, så prova med en sticka.

7. Låt kakan svalna innan frostingen breds på.


Till den übermumsiga frostingen behövs:

60 g mjukt smör (mitt stod framme ca 2 h)

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

skal av 1 lime

100 g philadelphiaost


Gör såhär då:

1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Bred frostingen över (den kalla) kakan.


Resultatet blev såhär!

  (finfina artiklar i bakgrunden, eller hur? Vårt trädäck är inte särskilt fotogeniskt.)



Av Rebecca - 2 juni 2011 22:33

Efter att tentaskrället var klart kastade jag mig ut i det underbara vädret med Vicke i sällskap! Tänkte visa ett par bilder på hur vackra omgivningar vi har här. Jag har några minuters promenadväg ner till vattnet och underbara promenadvägar! Vi är lyckligt lottade som bor såhär vackert och samtidigt har 15 min med T-bana till stan.


    


Syrenen är mest bonus då jag tycker de är så vackra!


Vicke har fått gå rätt långa promenade idag och var trött därefter. Han har ju problem med ryggen och det är lite från dag till dag hur han mår, så man får anpassa hans promenader efter dagsformen. Idag blev det en längre runda imorse, en längre efter att helvetestentan var klar och sedan en lite kortare sväng nu ikväll. Han är ju dessutom ute på tomten så mycket han vill också! Men idag var en sådan dag då Vicke var trööööött på kvällen och såhär söt är han då:


 

Min älsklingsgubbe. Om jag fick välja skulle vi vara ute och gå hela dagarna, men det orkar han tyvärr inte. Men jag är glad så länge han är pigg och kry och det är han för det mesta!


Bakade en morotskaka efter eftermiddagspromenaden, recept och bilder på den kommer imorgon när det är ljust nog att fota!

Av Rebecca - 2 juni 2011 14:30

Nu är jag äntligen fri! Hemtentan är klar, jag väntar bara på att kära pojkvännen ska komma hem från segelturen så han kan skriva ut den hos sig. Vår skrivare är komplett värdelös och lämnar ränder i texten så man missar det som står, inte så värst strålande när det kommer till betygsgrundande material. Men den är klar och ligger i datorn och på en backup-mail och väntar på att bli postad!


Man vet att man har suttit still mycket när man har ont i rumpan.


Nu ska jag gå ut och gå med Vickon i det fina vädret och sedan ska jag baka en fantastiskt god morotskaka som belöning för mitt fantastiska tålamod med helvetesuppgifterna.


 

Av Rebecca - 2 juni 2011 08:34

 

Här har vi Flingas goodiebag, har fått lägga band på mig själv, men mer saker kommer när jag vet vad hon gillar! Hon har fått en "kampboll" med snöre (den där polkafärgade grungkan), en taggig gummigrunka med snöre som jag inbillar mig är skön att tugga på, en tennisboll på snöre, en orange/grön/vit hund i värsta fatboy materialet som piper (Dogge heter han, förövrigt den enda leksak Vicke någonsin lekt med) och en pipdinosaurie som är härlig som få! (Bolibompa dino ser han ut som, stackarn).


Det fick bli ett blått halsband, tänkte köra en lite könsneutral variant. Eller inte. Vi ska segla 13 juli till 13 augusti och har då köpt en flytväst till henne. Lite stor i nuläget men vi räknar kallt med att hon växer som ogräs. I vilket fall så är det en rosa Hurtta flytväst som ser ut såhär:


 (Bild lånad från ekipage.nu) Väldigt könsneutralt, eller hur...

Jag tror den är helt superbra! Det syns inte på bilden, men den har en platta under magen i neopren som gör det omöjligt för liten Flingis att åka ur den om hon ramlar i vattnet.


På lördag kommer hon!!!




 

En liten bild på Vickon fick smita med också! Är han inte tokigt söt med sina parabolöron?! Mattes knashund. Läggandet under gång funkar bra nu! I de allra flesta fall... Men han är söt ändå   

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<<
Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards