Direktlänk till inlägg 3 juni 2011
Sådärja! Här kommer receptet på morotskakan. Den blev helt suveränt faktiskt... saftig och smakrik. Mums!
Till ett stycke kaka behövs:
3 ekologiska ägg (viktigt att de är ekologiska, tänk på de stackars burhönsen)
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1½ dl solrosolja
4½ dl rårivna morötter (blev ca. 4 morötter för mig, men de var rätt ynkliga så..)
Och smörja/bröa formen artiklar. Jag hade slut smör så det blev solrosolja och kokosflingor (jag AVSKYR ströbröd...), vilket funkade hur bra som helst.
I vilket fall så gör man såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna (ni vet...bakpulver, mjöl, kanel osv) och vänd ner i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i form med löstagbar kant (och formen ska ju då vara smord och bröad/kokosad).
6. Grädda i mitten av ugnen ca. 55 min. Den ska inte vara kladdig, så prova med en sticka.
7. Låt kakan svalna innan frostingen breds på.
Till den übermumsiga frostingen behövs:
60 g mjukt smör (mitt stod framme ca 2 h)
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Gör såhär då:
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över (den kalla) kakan.
Resultatet blev såhär!
(finfina artiklar i bakgrunden, eller hur? Vårt trädäck är inte särskilt fotogeniskt.)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|