Direktlänk till inlägg 3 juni 2011
Och med fläskpannkaka menar jag varken Vicke eller mig...även om jag verkligen borde ut och springa och Vicke är ju lite småtjock. Jag menar just fläskpannkaka, ni vet såndär tjock pannkaka man gör i ugnen med bacon i, det absolut bästa receptet jag testat är det jag kommit fram till själv.
Det består av:
8 dl röd mjölk
7 dl vetemjöl
6 ägg
1 tsk salt
bacon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, klipp därefter bacon i en långpanna (plåt med högre kant ni vet..) och skjutsa in i ugnen tills de fått färg. Under tiden görs smeten till pannkakan, blanda mjölk och ägg i en bunke, blanda salt och mjöl i en annan (så att saltet sprids i mjölet). Blanda därefter ner mjölet i äggmojset, lite i taget så det inte klumpar sig.
När baconet fått färg, ta ut plåten och häll smeten över. Grädda sedan i 30 min i mitten av ugnen.
Den är suuuupergod!! Mättande och tjock och härlig. En plåt räcker till vår familj på 4 vuxna människor.
Ååh, jag ääälskar ugnspannkaka!! Det är fantastiskt gott. Jag äter den med smör och hjortronssylt, vet inte vad man brukar äta den med däremot?
Och nej, vi åkte inte till Strömsholm. Däremot blev Rolex 7:a på 65%...nej det var inte så bra med tanke på hur fin han är.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|