Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under september 2011

Av Rebecca - 21 september 2011 19:04

30 min promenad på Sätra äng imorse, hon är ju såå duktig på att vara lös denna lilla dam. Ännu så länge kommer hon som ett skott bara jag visslar lite lätt... går bara och väntar på att hon ska bli döv. Och hoppas på att hon inte blir döv i någon allvarlig situation. Men det känns som dumt att ha henne kopplat "just in case" att hon blir lomhörd. Det var iaf en superskön promenad, hon är så härlig att vara ute och gå med. Denna dam kan verkligen få den mest sura person att bli glad, med sin härliga personlighet. Finaste Flongflongan.


Vid kvart i 12 åkte jag till skolan, så innan det blev det en liten prommis innan pappa kom hem för att vara hundvakt. Så skönt att han kan hoppa in ibland om det behövs!


Nu på kvällskvisten har vi varit och tränat lite nere vid Skogsviks båtklubb. Gick bra! Hon var på tårna och supertaggad. Fria följet funkade bra, det går bättre och bättre. Men är hon otaggad är det riktigt dåligt, så hennes sinnesstämning är nyckeln (nähä..) till fint fritt följ. Gud så fånigt det lät, men det är faktiskt väldigt sant. Det märks väldigt stor skillnad. Jobbade lite med inkallning också, och dessa är verkligen såååååå bra!! Så jäkla duktig där. Mattes älsklingstjej. Nu gnager vi lite märgben och matte dricker Oboy.


Och vet ni... Ni vet de dära byxorna jag tjatat om (Fjällräven Tundra...). De är äntligen MINA! Jag tog på stora spenderbyxorna igår och gjorde slag i saken. När man är ute mycket mååste man ha vettiga kläder, säger min mor. Och jag är så glad över mitt köp, för dessa är helt fantastiskt sköna. Lätta och smidiga. Jag är kär! Nu är det bara ett inköp i form av träningsväst... funderar på att vänta tills Stora Stockholm och se om det finns några där. Är ju himla massa utställare där. Funderar iaf antingen på Bende eller den från DogTech, fast i svart-svart. Hmm, får fundera på. De känns däremot ganska likadana.


Och såhääär söt var lilla fröken imorse!

Av Rebecca - 20 september 2011 21:00

Nyss hemkommen från träning ute på Södertälje BK med Mandies uppfödare GoSolid ! Riktigt givande träning med många bra tips. Känns såå skönt att få bekräftelse på att jag är på rätt spår med Flinga, och att jag har varit på rätt spår ett bra tag. Jag är så glad!! Tack snälla Tony och Lena för jättebra träningshjälp.


En stor polett har trillat ner och jag känner mig supertaggad på att fortsätta såhär! Så roligt. Ska åka nästa tisdag igen, faktiskt. Såå himla himla himla kul.


Dåren skötte sig superbra verkligen. Hon är helt fantastisk! Har ett sånt jäkla driv i sig, jag måste bara lyckas plocka fram det ännu mer. På sista tiden har jag väl lite insett edt själv, men idag blev det supertydligt när jag fick se de träna med sina hundar. Jag testade lite tips Tony gav mig och vips så hade jag en ferarri-Flinga i kopplet, och jäääklar vad bra det kändes! Så duktig.

Av Rebecca - 20 september 2011 09:41

Jag har lagt upp ett filmklipp när jag och Flinga tränar inkallning. Det ligger på Facebook, youtube är för avancerat för mig   .  Här hittar ni den! Flinga i ett nötskal verkligen. Tycker den inkallningen var rätt bra. Bra fart och bra position, även om hon inte har koll på sin kropp och därför typ sladdar som en galning vid ingången, haha.


Nu har vi varit på en promenad i skogen! Kul tyckte dåren och sprang omkring som en galning. Hon är väldigt galen den här tösen. Men nu sover hon, och lika bra är väl det. I eftermiddag ska jag, Hella och tjejerna iväg till Södertälje för lite hundträning. Det ska bli kul!

Av Rebecca - 19 september 2011 20:00

Gick ner till en gräsplätt 5 min härifrån för att träna lite med Flingsan. Mamma filmade med mobilen så jag fick titta lite, försöker lägga upp den på youtube, men det går sisådär.


Inkallning: Gick superbra! Hög och bra fart in, bra ingångar även om det fortfarande krävs lite hjälp. Nöjd!


Fritt följ: För det mesta bra position, men hon glider ut i sidled lite. Ska börja med lite klossträning tror jag, för att få det superbra. Hon är jätteduktig, tycker jag. Fin kontakt och bra med energi.


Liten update. Kanske mest för min egen skull, kommer nog vara kul att gå tillbaka till det här om ett år och läsa vad vi gjorde. Men hon är ju så duktig! Och hon är så mycket roligare att träna med ute än hemma. Gräsplätten vi var på idag har hon aldrig snusat på, och ändå 100% fokus. Det kom folk som sprang och cyklade förbi. Hon brydde sig inte alls, bara totalt fokus på mig. Så duktig!



Av Rebecca - 19 september 2011 10:33

Regnet tok-öser ner, verkligen vräker. Det är höst. Löven börjar anta en gulaktig färg, och det gröna försvinner. Sakta sakta. Härligt! Säger jag. Även om min vovva inte kommer få gå några morgonpromenader i skogen de dagar jag ska till skolan. Matte är mörkrädd. Så att gå där själv, i mörkret, är totalt uteslutet. Tills hon blir lite större och ser skräckinjagande ut. Nu kanske hon pussar ihjäl en eventuell förövare. Tar "rottisgrepper" och kväver henom med sina pussar. Haha.


I vilket fall så blev det Mandiebus igår, var längesen sist. Flinga har ju varit lite halt och så. Men nu bra ett tag. Och idag halt igen. Stackars. Märkte ingenting igår efter buset eller kvällsprommisen. Men det värmer ur, så jag hoppas att det är en sträckning.


Några bilder blev det ju såklart:


               


(Ser ut som ett lapptäcke. Fast med mellanrum) Finaste tjejerna! De har så kul ihop. Hella var störning när vi tränade lite inkallning också. Det gick bra! Fin inkallning andra försöket, första var det lite dålig fart. Duktig Flinga!

Av Rebecca - 18 september 2011 10:19

Idag blev det amerikanska pannkakor till frukost. Och jag äääääälskar dessa små ljuvliga varelser! Perfekt helgfrukost.


Amerikanska pannkakor

 

5 dl vetemjöl

2 ½ tsk bakpulver

1 tsk salt

3 msk socker

drygt 2 dl mjölk

3 ägg

70 g smör


Smält smöret, låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och mjölk häll över i mjölblandningen. Blanda i smöret och vispa ihop allt.


 

Vi brukar göra en försvenskad variant med hjortronsylt på. Och bacon ibland! Jättegott!



Av Rebecca - 17 september 2011 20:26

Passade på att träna lite när vi var på väg tillbaka från kvällsprommisen. Det finns gott och gräsplättar runt omkring oss så det är bara att vara spontan. I vilket fall så tränade vi fritt följ idag, vilket gick suuuuper! Hon är ju så förbaskat duktig. Vi hade rätt duktig störning också i form av ungar som cyklade omkring och skrek 25 m bort. Men hon brydde sig inte utan var helt fokuserad på mig. Jättefin position idag, mycket bättre än på sista tiden, det är så skönt att all träning jag lagt ner på positionen på sista tiden lönar sig.


Läggandena funkar också väldigt bra nu, hon lägger sig snabbt och korrekt. Vi hann med två inkallningar inkallningar också som var super! Nu vet hon hur hon ska göra ingångarna utan att jag visar med handen. Duktigaste tjejan!


Förresten så tror jag hon har lite retriever i sig. Denna dam är helt galen i att bära saker! Idag när jag stod och gjorde mat kommer hon springandes med apportbocken i munnen och sätter sig bredvid mig. Tog kanske någon  minut innan jag kollade på henne och blev väldigt förvånad när hon satt där med den i munnen, helt utan tugg! Duktig tjej. Men mest förvånad blev jag nog över att hon hittat en apportbock, de är ju undanstoppade liksom.


Nu har jag skrutit klart över min duktiga vovva!

Av Rebecca - 17 september 2011 20:12

Dagens middag blev en lite kalopsinspirerad köttgrytehistoria. Gott! En god köttgryta är nog bland det godaste jag vet. Denna är till och med nyttig, då det inte är grädde i.


Köttgryta


Ingredienser

ca 1 kg kött (jag brukar använda högrev, billigt och bra till långkok)

Oxfond

Köttbuljongtärning (fond du chef använder jag)

Gul och röd lök

Lagerblad

Kryddpeppar

Maizena redning


Gör såhär

Skär köttet i lagom stora grytbitar, bryn sedan i och lägg i en gryta. Dela löken grovt, lägg ner även den och täck med vatten. Krydda med fond, kryddpeppar, lagerblad, salt och peppar. Låt puttra ca 3 h, tills köttet är så mört att det nästan faller sönder. Smaka av och krydda efter smak. Red av med maizena, eftersom det inte är grädde i tjocknar den inte av sig själv.


God gryta! Jag brukar variera smakerna i grytorna, det är superkul att experimentera. När jag lagar mat använder jag knappt recept, därför står inga exakta måttangivelser. Ni får prova er fram helt enkelt!


   




Allmänt · Foto · Mat

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards