Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 28 september 2011

Av Rebecca - 28 september 2011 10:06

Lite fika var jag ju såklart tvungen att baka till träningen igår! Det blev lite snabbt och lätt; muffins. Fyllde de med färskost och lite hallon, vilket är supergott.


Här kommer receptet iaf (det är i grunden Laila Lindholms recept, men jag har modifierat det lite med mer mjöl i):


Ingredienser:


100 g smör

Skal av 1 citron

2 ekologiska ägg

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt


Hallon och Philadelphiaost till fyllningen.


Gör såhär:


Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) om man vill göra ganska stora muffins, annars gäller 200.

Smält smöret och tillsätt mjölk och citronskal.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt, rör sedan ner smörmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd samman med smeten. Rör ihop allt, vispa inte, det gör inget om det är lite mjölklumpar kvar.

Sätt ut muffinsformar (eventuellt i en muffinsplåt, de får så himla fin form då) och fyll dessa med smet.

Blanda philadelphiaosten med lite vaniljsocker, mosa samman. Klicka i lite av färskostblandningen och tryck i några hallon. Grädda sedan ca 20 min mitt i ugnen.


  


Av Rebecca - 28 september 2011 09:53

Igår var jag, Hella och tjejerna ute i Södertälje och tränade med hennes uppfödare Go Solid. Det var superkul att komma ut dit igen och Flinga blev astaggad bara av att se planen.


Det var sånt jäkla drag i henne igår, så det var helt sjukt kul! Tränade mest position och linförighet, men det blir ju inte träning på samma sätt som med en vuxen hund, utan det handlar ju om att få upp motivationen och energin på topp! Vilket jag själv anser att jag lyckades väldigt bra med igår, för hon var verkligen på. I linförigheten gjorde vi lite svängar åt alla möjliga håll och det gick superbra! Även en språngmarsch testade vi på och hon var som limmad vid min sida med superfin kontakt. Hur kan man vara såhär duktig när man är så liten?! Vid fikapauserna fick hon sitta uppbunden några meter bort (och det har jag inte tränat på tidigare...) men det gick bra, hon låg stilla även fast hon pep en del.


Tränade även några lägganden, bara vid min sida, men de var för det mesta bra och korrekta. Hon vill gärna lägga sig "på rumpan" men det belönar jag faktiskt inte längre, utan det är korrekta lägganden som gäller, och det har hon förstått tror jag, för de är för det mesta jättefina! Men vi leker ju mest, lite träning i form av linförighet, något läggande och sen massa massa lek! Kamp och bus är det som gäller, och köttbullar såklart.


Nejmen jag är supernöjd, verkligen! Fick feedback av Tony också, som tyckte det såg bra ut och bekräftade att han tyckte att jag var på rätt spår, vilket var skitkul att höra eftersom jag aldrig haft en egen vovve att träna med från scratch förut. Särskilt inte en med såhär mycket drag i. Kul är det i alla fall! Det går supermycket framåt och det är jättejätte roligt!



Den här skönheten är ur Lenas och Tonys A-kull och kallas för JR. Han är bror till Hellas Mandie.

   Här är det Hella och Mandie som lajjar. Måååste ta med ett stativ nästa gång och fota lite coola bilder mot strålkastaren! Här är kvalitén rätt usel pga. hög ISO, mycket oskärpa pga ostadiga händer och rätt lång slutartid osv. Med stativ blir det mkt bättre, och supercoolt!


  Flingsan måste ju också få vara med på ett hörn! Min finaste tjej :).

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards