Direktlänk till inlägg 17 september 2011
Dagens middag blev en lite kalopsinspirerad köttgrytehistoria. Gott! En god köttgryta är nog bland det godaste jag vet. Denna är till och med nyttig, då det inte är grädde i.
Köttgryta
Ingredienser
ca 1 kg kött (jag brukar använda högrev, billigt och bra till långkok)
Oxfond
Köttbuljongtärning (fond du chef använder jag)
Gul och röd lök
Lagerblad
Kryddpeppar
Maizena redning
Gör såhär
Skär köttet i lagom stora grytbitar, bryn sedan i och lägg i en gryta. Dela löken grovt, lägg ner även den och täck med vatten. Krydda med fond, kryddpeppar, lagerblad, salt och peppar. Låt puttra ca 3 h, tills köttet är så mört att det nästan faller sönder. Smaka av och krydda efter smak. Red av med maizena, eftersom det inte är grädde i tjocknar den inte av sig själv.
God gryta! Jag brukar variera smakerna i grytorna, det är superkul att experimentera. När jag lagar mat använder jag knappt recept, därför står inga exakta måttangivelser. Ni får prova er fram helt enkelt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|