Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Hemgjorda hamburgare

Av Rebecca - 26 augusti 2011 22:35

Dagens middag blev faktiskt hemgjorda hamburgare med majskolvar till. Det är underbart gott nu när man fortfarande kan grilla och vi får njuta så länge det går att stå ute vid grillen utan att få frostskador. Det blev som vanligt supergott! Och jag är ju som vi vet av den åsikten att "vaaarför köper man detta när man kan göra det själv??". Det är samma med hamburgare (däremot gör jag inte egen dressing...än). Det är enkelt och man kan variera hur mycket som helst med massa goda tillbehör.


De flesta tycker säkert att det är självklart att man gör och hur man gör goda hamburgare, men jag lägger upp det här ändå! Om man inte har bråttom med maten kan man hacka i en gul lök och pressa i en vitlöksklyfta, fräs på i en panna med lite olja innan du tillsätter i smeten, smaken blir super! Men detta "receptet" är på snabbmat, när man inte orkar hacka lök, annat än i ringar som tillbehör då   .


I vilket fall...


Hemgjorda hamburgare till 4 vuxna hungriga typer:


Ca 600 g köttfärs (eller blandfärs)

1 ägg

en skvätt grädde

lite ströbröd

Senap (en klutt efter smak, men det blir såå gott, och jag gillar inte ens senap)

salt och peppar

Ev. lite oxfond


Knäck i ägget, häll i en skvätt grädde, en skvätt oxfond och senapen och vispa ihop. Tillsätt ströbröd och låt svälla några minuter. Lägg i köttfärsen och blanda ihop till en smet. Salta och peppra. Platta ut till hamburgare, gör de ordentligt platta, då blir de lagom i storleken när man grillar. Grilla sedan burgarna eller stek i panna tills de är klara!



Servera med hamburgerbröd (inte så LCHF direkt...men gott), lök, tomater, bacon, cheddar (styckförpackade ni vet..), dressing, majonnäs, ketchup, senap, sallad, rostad lök eller varför inte en majskolv, eller lite coleslaw vid sidan av. Well, you name it, smaken är som baken och man slänger på sitt favorittillbehör helt enkelt! Grymt gott, går snabbt att fixa ihop på fredagkvällen. Ett glas vin till och lite jordgubbar till efterrätt så är kvällen fixad! MUMS!


  




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rebecca - 19 februari 2014 08:49


Hej hallå allesammans! Eller de få stackare som fortfarande hittar hit emellanåt ;).    Nåväl, igår var det såklart agilitytisdag, och vilken tisdag sedan! Helt otroligt bra gick det med båda! Körde både Elli och Ester (mammas hund ni vet).    ...

Av Rebecca - 5 februari 2014 20:00


På tisdagar kör jag och Elli agility uppe i hallen i Arninge, och igår gick det så fruktansvärt bra!!    Jag har haft ganska stora problem med att lära mig läsa min lilla hund. Hon är utan problem den svåraste lilla tösabit jag någonsin haft att ...

Av Rebecca - 4 februari 2014 17:14


Hej igen!    Jag ser att det är folk inne och läser, blir lite förvånad. Vilka är ni?    För oss rullar livet på även utan Fling. Vi saknar henne varje dag däremot, fortfarande, trots att det är snart ett år sedan. Även om saknaden är stor så...

Av Rebecca - 25 juli 2013 13:00


Hej på er...   Jag ser att ni fortsatt läsa, trots att jag inte uppdaterat här på väldigt länge. Anledningen till det är att jag helt enkelt inte orkat, inte efter den här vårens katastrofslut. Men någonstans känner jag ändå att jag är skyldig er...

Av Rebecca - 25 april 2013 17:12


Idag har Plång och jag varit och simmat igen.. det är vår torsdagsgrej vi har för oss. Traska måndag eller tisdag och simma torsdagar, så har vi det. Nästa vecka blir det däremot simning två gånger, då Frida som sköter traskningen är på kennelläger. ...

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards