Direktlänk till inlägg 28 september 2011
Lite fika var jag ju såklart tvungen att baka till träningen igår! Det blev lite snabbt och lätt; muffins. Fyllde de med färskost och lite hallon, vilket är supergott.
Här kommer receptet iaf (det är i grunden Laila Lindholms recept, men jag har modifierat det lite med mer mjöl i):
Ingredienser:
100 g smör
Skal av 1 citron
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hallon och Philadelphiaost till fyllningen.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) om man vill göra ganska stora muffins, annars gäller 200.
Smält smöret och tillsätt mjölk och citronskal.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt, rör sedan ner smörmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd samman med smeten. Rör ihop allt, vispa inte, det gör inget om det är lite mjölklumpar kvar.
Sätt ut muffinsformar (eventuellt i en muffinsplåt, de får så himla fin form då) och fyll dessa med smet.
Blanda philadelphiaosten med lite vaniljsocker, mosa samman. Klicka i lite av färskostblandningen och tryck i några hallon. Grädda sedan ca 20 min mitt i ugnen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|