Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 10 februari 2012

Av Rebecca - 10 februari 2012 17:12

Igår fyllde Flinga 10 mån! Hipp Hipp Hurra! Snart fyller hon ett år, det är ju helt sjukt.


Var precis nere vid Skogsvik och körde ett lydnadspass. Det är super där nere, plogat och lyse så det kan ju inte bli bättre.


I vilket fall så är dagens status såhär:


Läggande: Några superbra! Snabbt ner och bra stadga.

Ställande: Jättefina idag! Tvärnit verkligen. Bra stadga där med, även om jag inte utmanar henne lika mycket. Men jag ökar på där hela tiden.

Fotgåendet: Suveränt! Så duktig tjej. Bra energi och för det mesta bra position.

Inkallning: körde en inkallning idag och den var jättejättefin. Bra fart in och bra ingång.


Ja, ni ser ju. Inte så utförligt, men det känns inte som att det behövs. För hon var så himla duktig.

Under ett läggande gick det förbi ett par som var ute och promenerade, frågade om det var OK om hon låg kvar, och det var det. Hon låg så himla fint trots att de stannade och pratade med mig till och med. Fick beröm för att jag hade så bra pli på min hund. Värst vad en del häromkring är duktiga med att berömma mig och min voffa.


Av Rebecca - 10 februari 2012 12:44

Här i trakterna där jag bor finns det ett par (tror iaf det är olika personer) personer som har stora flockar med Whippets. Självklart har han ingen koll på sina hundar, men envisas ändå med att ha djuren lösa. I höstas var Anton och jag och gick i skogen med Kisen och Flinga, då stötte vi på en av dessa typer, en stor man med ett gäng Whippar. Lösa såklart. I vilket fall skulle de prompt springa fram till Flinga och Kisen. Flinga är inga problem, hon tycker mest de är konstiga som skäller som besatt. Kisen däremot har ju problem med hundmöten, hanhundar, små hundar och hundar som skäller. Well, Whippetmannens hundar faller väl in i alla fack (tror iaf att några är hanhundar?). Hella och jag träffade denna karl för ett tag sen, utan några missöden tack och lov.


Min pappa träffade honom för ett tag sedan när han gick med Flinga i skogen, då sprang dessa hundar fram och min far blev redigt förbannad. Han sa helt sonika åt karln att koppla sina förbaskade hundar, och om han inte har någon koll, ha inte djuren lösa. Punkt. Whippetmannen blev rosenrasande och kallade min far både det ena och det andra. Trevlig kille den där.


 

En whippet! Dock den oerhört söta, trevliga och väluppfostrade fröken Dafne.


I vilket fall var det idag dags igen för ett möte med denna sympatiske typ. Jag gick i godan ro med Flinga och Kisen över golfbanan, lösa, såg en karl med vad jag trodde var två hundar längre fram. Jag kallade in mina hundar och kopplade. Han gick en annan väg och var kanske 50 m ifrån mig, men nog f*n skulle hans förbaskade hundar ändå fram till oss och gorma. Som sagt inga problem med Flinga, hon satt och väntade på skinkost, Kisen blev lite mer spänd men det gick bra så länge de höll sig på 10 m avstånd. Självklart var de då tvungna att komma närmre. 3 m ifrån stod de j*vlarna och skällde. Jag väntade tålmodigt och försökte avleda herr Kis så gott jag kunde, dock med blandade resultat. Efter ett litet tag utan att hundarna drog iväg ropade jag till honom "Ta dina hundar", ett par gånger. Jag kände inte att det skulle ge särskilt mycket att skrika det jag kände för: "Ta dina hundjävlar, är så satans less på att du aldrig har någon koll på dina djur. Har du ingen inkallning, ha inte hundarna lösa. IDIOT." Typ så, och med rätt hög röst. Kanske att jag hade slängt in lite könsord bara för att. Hade jag haft bara Flinga hade jag sagt till honom, men med en redan stressad Kis i kopplet kändes det onödigt att skylta med min irritation mer än nödvändigt, han är även väldigt känslig för ens sinnesstämning och röstläget. Efter ett litet tag drog ligisterna (whipparna) vidare. Thank god. Suck. Vi överlevde iaf.


Resten av promenaden förflöt utan några större bekymmer. Vi fick träna lite mer på det där med hundmöten då det gick en man med en Shar-Pei 50 m framför oss en liten sträcka. Vilket gick bra, vi fick släppa fram dem lite då och då, skönt med en okomplicerad Flinga som man bara säger åt att sitta och vänta, trots att hon är 2 m framför. Det är super, då kan jag fokusera på Herr Kisen istället.



Finaste Kisen! Sitter och väntar på att få bli insläppt hemma.


Vackraste FlingFlongan. Denna hund är så fantastisk. Mattes hjärta.


Så ooootroligt vackert ute!! Man blir helt lycklig av detta underbara väder!


Nej nu är det dags att plugga mer! Klockan tre ska jag fixa iordning en kalops och fram tills dess är det fokus som gäller :). 


Av Rebecca - 10 februari 2012 07:49

Precis ätit frukost, nu ut med hunden. Jag kan meddela att det är kallt idag, här i förorten. Skjutsade Anton till t-bananen och då visade bilen på -19,5 grader celsius ute. Det är lite kyligt. Och eftersom Flinga och jag är sådana riktiga hardcore promenerare ska vi nu ut på en skogsprommis! Det är grejer det :). Min hoppjerka till hund kan ju inte nöja sig med en vanlig koppelpromenad runt kvarteret. Inte för att jag förstår varför man ska gå sådana trista promenader när det finns både skog och äng att tillgå. Igår kväll gick vi på Sätra äng, så då blir det skogen nu på morgonkvisten. Vi ska promenera med Kisen idag också, så då blir det en skogsprommis till :). Plus lite bus minsann!


Tur att vi har Kisen så hon får lite roligt sällskap nu när jag är jättetråkig. Har en skitstor tenta nästa v, plus seminarium med tillhörande jobb inför det. Och det roliga är att kursen har hållt på i typ en månad, max. Och han förväntar sig att vi ska kunna HELA den engelska boken på 500 sidor. Suck. Jaja, jag ska inte tråka ut er med det ;). Men lite tufft känns det att lära sig allt tills nästa v. Såå, därför är jag en lite tråkig matte nu, vi kör lite lydnad och sånt när vi är ute på promenader, håller även på att träna på position, hoppstå, fjärren just nu. Slänger även in lite mer platsliggningsstadga, det känns som att man inte kan få för mycket av det direkt.


Jaja, nog om det. Nu ska vi bege oss ut i det kyliga vädret, den RIKTIGA vintern som vi fick till slut.


Och juste, vet ni vad?! Vi har anmält oss till en grundkurs i Sök nu till våren!! På DTBK minsann, skitkul ju! Även om vi kanske aldrig tävlar så verkar det sjuuukt kul och väldigt bra aktivering :).


   

Vi längtar tills planerna ser ut såhär igen!! Det skulle vara något. När jag skrivit min tenta nästa v tänkte jag åka upp till Perfekta Tassars inomhushall och köra lite! Om nån vill hänga på är det bara att hojta :).


Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards