Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 28 februari 2012

Av Rebecca - 28 februari 2012 20:04

Japp, svimningarna är minsann nära. För vet ni vad jag har gjort?!


(Jag har anmält mig och Flinga till en lydnadstävling)


Ni tror knappt era ögon, va?! Tänka sig. Flinga och jag på en appellplan, tävlandes lydnad. Det känns ju helt galet. Jag stod verkligen i valet och kvalet mellan om jag skulle göra en hemlig lydnadsdebut, dvs. inte berätta för nån, och typ åka upp till norrland för att starta. Bara för att jag är rädd att misslyckas. Men nu har jag tagit mitt förnuft till fånga. Vad gör det om man misslyckas då?! Nej precis, ingenting. En tävlingssituation är en speciell, konstig situation för en hund och även för en matte som lär vara ett totalt nervvrak, så det gör inget om det misslyckas. Det innebär inte att vi är sämst i världen, bara att vi inte var riktigt kompatibla för tillfället.


Så, nu vet ni detta. Det känns som jordens största händelse, men nu är det inte så. Det är bara en lydnadstävling. Och om vi grejar tandvisningen utan att Flinga blir livrädd eller vi blir avvisade från planen, då har vi vunnit. Det är detsamma som full pott och 1a på pallen. Resten är liksom i bakgrunden och oviktigt i jämförelse (ni ser hur fint jag försöker intala mig saker och ting, va? Jag är ju världens tävlingsmänniska som dessutom har stooora krav på mig själv...)


Jag återkommer imorgon med en statusuppdatering! Kanske kan få min man att filma lite moment till och med.


FlingFlongan har ikväll varit hos veterinären med sina öron igen, denna gång var det ingen stor inflammation utan "endast" lite svamp och vax i örat. Jag som rengjort som en galning... Tydligen inte längst ner i hörselgången. Jaja. Men jag gillar verkligen denna veterinär!! Det var hon som jag hade till Vicke och som var med när han vandrade över regnbågsbron. Så jag vill ha henne till Flinga också. Bara för att hon är så bra!



Alla vet ju att väntan hos veterinären inte alltid är den roligaste. Nej, ganska tråkig och seg rentav. Men vi hade roligt. Eller ja, Flinga särskilt. Att apportera benreflexer är inte min normala favoritsysselsättning, hon tyckte det var skitkul däremot! Hon tycker att allt som innefattar arbete är kul. När hon tycker vi är tråkiga hemma bär hon ju skor, t.ex Skoj skoj tycker den lilla Rottrievern.

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards