Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 8 februari 2012

Av Rebecca - 8 februari 2012 16:12

Sådärja, Plånkan hemma från dagis! Ordningen återställd. Passade på att träna lite lydnad på vägen hem, körde lite fritt följ, läggande och ställande. Allt gick toppen! Drog upp svårigheten lite till på FF idag, lite mer svängar och lite längre än jag brukar, gick suveränt! Läggandet gick också superbra, ställandet är okej men inte tillräckligt bra.


Idag har jag även för första gången sett någon bli osäker vid åsynen av min hund. Vi gick längs en gångväg, Flinga lös. Vi busade och kampade och körde lite momentträning däremellan, vid slutet av gångvägen ser jag en farmor med sitt barnbarn och pappan (skulle jag tro). Farmorn tar fort som attans barnbarnets hand, jag kallar in Flinga och sätter henne bredvid mig, de kommer närmre och ser livrädda och osäkra ut, då kopplar jag henne. Jag hälsar glatt och de hälsar stelt tillbaka. De såg verkligen fullkomligt vettskrämda ut. Tyvärr kanske de såg när vi busade och då är det en hel del morr inblandade, kanske trodde det att min mördarhund skulle göra likadant med barnet. Jaja, shake it off. Vi körde lite lydnad på parkeringen istället, gick som sagt super!


 


Har ni förresten sett vilken fin sele Flinga fått? Snyggaste tjejen! Min hund är ju så aggressiv att jag behöver både halsband och sele för att kunna hantera henne. Skämt åsido, så har jag både och på henne, vet inte varför men jag trivs superbra med det! Har aldrig halsband på när hon är lös och vill inte ha henne "naken", så det är väl därför. En sele funkar liksom bra till det ändamålet!

Av Rebecca - 8 februari 2012 08:58

Sitter med en kopp te och ska precis ta fram mina böcker och sätta igång med plugget. Flinga är på dagis idag trots att jag är hemma, det känns typ...hemskt?! Egentligen så borde det inte göra det, då hon garanterat har roligare där, än hemma med en matte som är skitstressad och tentapluggar och inte aaaalls har tid att underhålla en liten Flinga. Lite fånigt det där. Jaja, Flinga är hos Hella och busar med sina kompisar och jag får tid till att fokusera på mina studer = winwin typ.


Mandie och Flinga


Flinga och Mandie på dagis! Båda bilderna har jag lånat från Hellas blogg



Jag funderar på att byta mat till Flinga. Hon har ju ätit Nordic nu sedan i somras, vilket jag är jättenöjd med. Men jag funderar på att börja BARFa henne, faktiskt. Hon får ganska mycket ben och sådant redan nu, men jag skulle vilja köra helt och håller BARF. Håller på som bäst att läsa på osv. Känner att jag måste ha ganska mycket kunskap innan jag går över helt till BARF.


Vad ger ni era hundar för mat? Torrfoder, färskfoder eller rentav BARF?


Nej, nu får det vara nog med plugg-undanflykter! Jag har ju som sagt tenta på fredag nästa vecka (vilket innebär att jag missar sista Evaträningen, jag gråter.) på Kognitionspsykologi, det är dessutom myyyyyyyyycket att läsa in. Så jag kör stenhårt nu! Jag. SKA. Klara. Tentan.

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards