Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 18 februari 2012

Av Rebecca - 18 februari 2012 15:23

Kisenbus blev det ju imorse, nu på eftermiddagen var vi nere vid Skogsvik och körde lite lydnad. Det är maaassor med störningar där nere nu, massa folk som åker på isen och går förbi hela tiden. Skitbra att träna plats där. Idag låg hon när en familj med småbarn i pulka gick förbi med en gnällande, hoppande Flat. Låg så fint och stabilt så.


I övrigt tränade vi lite av momenten i lkl 1. Allt går super, men nu har läggandena börjat krångla. Jag förstår ingenting, bara över natten har hon fått lurknäck och vill inte alls lägga sig. Ställandena funkar istället hur bra som helst! Konstigt det där. Jaja, vi tränar vidare. Kanske ska låta läggandena vara ett tag.


Bilderna från busen med Kisen


                 


   


Hade bror med mig som filmade och fotade lite också..


Fotona kommer här iaf, tror inte jag vågar lägga ut någon film däremot..


       


Av Rebecca - 18 februari 2012 10:38

Nu är jag tillbaka! Tack till er gulliga som önskade mig lycka till på tentan igår, jag tror tyvärr inte att det gick så bra, dock bättre än jag trodde det skulle gå. Kul kul. Efter att jag sammanfattat allt hade jag 20 A4 sidor med ren fakta att plugga in. På 4 dagar. Det mesta satt rätt bra, problemet var bara att jag blandade ihop typ allt, och det var rent kaos i hjärnan. Tror inte en enda i klassen tyckte det kändes bra. Jag menar, vilken lärare tar med två frågor som INGEN hört talas om tidigare?! That's weird. Jaja, nu har jag gnällt klart!


I vilket fall så är jag tillbaka till mitt vanliga liv med tid till att redigera de bilder jag tagit!


I söndags (förra v då) var det sådant uuunderbart väder! Massa snö och värmande sol, kan det bli bättre? Jag, Hella och Kalle var ute med våra tjejer och traskade på golfbanan, helt underbart! Vi fastnade mest på ett och samma ställe medans tjejerna busade runt som tokar. Mysigt värre! I vilket fall så blev det X-antal bilder, tror jag fotade 430 bilder eller något sådant, på 2 h.


                                                               


Pust, 30 bilder senare. Mina favvobilder på tjejerna kommer här, och de får minsann publiceras i stort format. Så ni riktigt ser hur vackra de är!


     


Vad har annars hänt under den gågna veckan? Hmm, Kennelmamma Gisela skickade igår iväg ett mail till mig med nyheten att det har bokats röntgen för F-barnen! Helt otroligt, är Flinga snart 1 år?! Herregud så tiden går fort! 10/4 är det dags för Fröken Flinga att kolla ledstatus.


Och juste, haha. Tror ni inte vi mötte Whippetmannen på vår härliga prommis?!


 

(Whippetmannen med en bråkdel av sina hundar, två var längre fram och två var en bit åt höger och stod och vrålskällde)


Annars har jag mest märkt att min hund börjat kaxa lite mot andra, hon är lite stöddig helt enkelt. Kisen och hon fick varsin grisknorr häromdagen. Flinga skulle ha båda knorrarna, så hon hoppade fram till Kisen med ett morr och visade tydligt att dessa knorrar var hennes. Han är så snäll mot tjejer, så han gick snällt undan och undrade vad det var för ragata?! Nästa gång ska jag definitivt separera djuren innan de får något gottis. Hon hade en del resursförsvar när hon var liten, då mot människor, men det gick över fort. Uppenbarligen så finns det kvar en del av den varan. Men det lustiga är att de inte har några problem att dela på pinnar och sånt ute?! Samma med Mandie och Flinga, de kan gå och hålla i samma pinne och kampa med den utan något bråk. Det har hänt någon gång att det varit lite gruff, men inte mer än så.


Apropå det här med resursförsvar så började Martie och Flinga bråka på dagis häromdagen. Över en pinne. En pinne liksom?! Finfin resurs värd att vakta, tyckte de båda. Det finns pinnar typ överallt. Ingen av ligisterna vägrade ge sig, men Hella lyckades bryta fort. Tur det. Tror min dam börjar bli lite kaxig?! Jag märker inte av något alls, utan hon är precis som vanligt. Däremot tycker jag hon blivit ännu mer spökig på män, konstigt nog. Hon har även skällt ut någon brevlåda ute på kvällen någon gång, vilket inte hänt tidigare. Jag hoppas att det är en fas och att den går över. Fort.


Förövrigt är ju Plånkan bäst som vanligt. Jag upptäckte förra helgen att hon gått upp lite i vikt och blivit lite knubbig. Jag har inte alls märkt det, utan det kändes som att det kom från den ena dagen till den andra. Nu har jag dragit ner på maten och ger lite grönsaker som bukfylla istället. Vi tränar och står i iaf, har börjat tänka på ev. lydnadsklass 1 start, och typ dör av nervositet varje gång jag tänker tanken på att eventuellt anmäla mig. Måste börja träna detta med tandvisningen också, om någon Stockholmsbo (eller vem som helst som har vägarna förbi) som hon inte känner har lust att agera TL och kolla på bissingarna blir vi överlyckliga!


Det kommer fler bilder under helgen, fotade henne och Kisen på prommisen nu på morgonen!

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards