Direktlänk till inlägg 9 juni 2011
Min kära moster Rose-Marie hade med sig massa rabarber till mig när de kom ner. Hittills har jag gjort en grymmegod Vaniljpannacotta med rabarberkompott. Dagens rabarber blev visst rabarberkräm! Riktigt smaskig, även om jag inte riktigt är nöjd med receptet jag hittade. Den blev för lös på grundreceptet så jag fick använda mer maizena än enligt receptet, samt att jag skulle haft i lite mer socker.
Men receptet kommer här ändå:
Ingredienser:
1 l rabarber, ansade och fint skurna (jag gillar bitar så jag skar dem i ca 1 cm bitar)
4 dl vatten
1 dl socker (jag skulle ta 1.5 fortsättningsvis)
2 kanelstänger (eller 1 msk malen kanel, men även här tycker jag det går att ta lite mer)
3 msk maizena utrört i lite kallvatten (jag tog typ 6 msk, och den hade ändå kunnat få vara tjockare)
Gör såhär:
Ansa rabarbern och skär i cm stora bitar, lägg dessa i en kastrull.
Häll i vatten, socker och kanel, låt sedan detta koka upp, sänk sedan värmen och låt småputtra ca 15 min.
Blanda sedan i maizena, låt det koka upp och låt sedan svalna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 | ||||||
|