Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 7 augusti 2012

Av Rebecca - 7 augusti 2012 20:56

Både igår och idag har det blivit spår för lilla Flång.


Gårdagens spår blev rätt svårt, ca 300 m med en vinkel och i kuperad terräng över två stigar. Liggtid ca 40 min, ingen vind att tala om.


När jag väl släppte på henne på spåret så spårade hon riktigt riktigt dåligt. Hon vimsade runt och hittade varken hit eller dit utan var helt ofokuserad och hittade inte spåret alls. Efter ett tags vimsande hittade hon spåret och spårade drägligt, men långt ifrån hennes vanliga klass. Vinkeln jamsade hon runt i också, hittade dock apporten och lyckades på något vis ta sig fram till slutet. Jahapp. Jag stod där helt förvånad och visste varken ut eller in. Jag har verkligen försökt hitta en anledning till att hon spårade så dåligt men jag vet verkligen inte. Kan det ha varit lite svårt? Kan det ha varit någon och trampat runt i det? Var hon bara ofokuserad och slarvig? Nåväl, 1 apport + slut med in, sammanlagt låg det tre saker i spåret + slutet.


Idag bestämde jag mig för att ge mig på att lägga ett till spår till henne. Detta blev lite kortare men det går nog en del folk där jag la spåret så det blev kanske svårt på så vis istället. I vilket fall la jag kanske 125 m rakt fram och sedan en vinkel och 50 m till, inte särskilt långt med andra ord. I spåret låg det tre 2 apporter + slut. Hon spårade såå mycket bättre!! Fortfarande vimsig i spåret men hon var ändå mer fokuserad idag. Vet inte varför hon jamsar omkring såhär? Jag tycker hon spårar så mycket bättre på äng än i skog. Däremot, en grej som imponerade STORT på mig, är hur oerhört fint hon apporterar in apporterna. Och nej, vi har INTE tränat detta alls i spåret. Så där är jag väldans glad!!



Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards