Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg den 28 juli 2011

Av Rebecca - 28 juli 2011 21:54

Idag har jag haft en egen liten skördefest...fast utan fest. Har grävt upp potatis innan någon elak sjukdom tog livet av dem, de började se väldigt ledsna och på bladen som inte längre var gröna utan gula med prickar...så jag har krävt upp små liven och oj så fina! Men Flinga skulle självklart springa runt i landet och bryta av de potatisblast (heter det så?)som var kvar..suck..trots idogt tillsägande. Menmen, är hon på bushumör så är hon. Jag satte på vattenspridaren istället så fick hon lite att göra, haha.


Har även plockat rent min vinbärsbuske så imorgon ska jag ge mig på att göra en sylt som verkade god :).



Såhär ser hennes nya halsband ut också. Brunt (nähä?!) med vit brodyr på! Superfint tycker jag :) Inget halvstryp ännu...juste... på Öland såg jag två valpar i hennes ålder med strypsnara   . De stretade och drog så de båda kippade efter luft...suck.


Kvällsprommisen blev runt Sätra Äng...får passa på nu när det är härligt väder ute, för på vintern är det ingen höjdare att gå där kan jag meddela. Men nu är det duschen som gäller och sedan sängen!



Av Rebecca - 28 juli 2011 15:08

...Men det är inga pungkulor (som kanske häst-och hundmänniskor tänker...iaf jag gör det haha) jag talar om utan torrfoderkulorna som Flinga äter för tillfället. Hon blir inte riktigt 100 i magen även fast det är såå mycket bättre mot när hon var mindre, detta har i vilket fall fått mig att åka och köpa färskfoder. Gårdagen spenderade jag till stor del framför datorn där jag läste om Nordic, Bravo, Klass, Priima, Fodax och Vom og Hundemat. Men jag fastnade för Nordic pga. att jag inte orkar passa någon leverans som man behöver med ex. Fodax. Så nu åkte jag in till stan idag och köpte 3 st 2kg "korvar" som jag ska ge fröken och se hur magen blir.


Nu har hon ätit första portionen och det tog kanske...20 sek så var portionen uppäten. Hon tyckte det var det mest fantastiska på länge tror jag (förutom människobajset hon lokaliserade och käkade av igår kväll typ, URK!!, spydde nästan när jag såg vad de stod och käkade.) så vi får hoppas att magen funkar bra på det också! Jobbigare att fixa med än torrfoder, ja, men vad gör man inte för sina älsklingar :). Pratade med en tjej på Nordic igår dels om Flinga men även om Vicke kunde äta det men det tyckte hon inte...stackars lilla tjockisen ;).


Idag var vi en morgonsväng i skogen! Det var superkul tyckte både hon och Vicke så det blir antingen skogen igen eller Sätra äng ikväll. Stackars Vicke får ju inte gå ngt mitt på dagen när det är såhär tokvarmt, han tycker det är superjobbigt och rör sig knappt framåt, så det blir bara två gånger om dagen riktiga promenader och sedan kissa på tomten resten.

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards