Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under mars 2013

Av Rebecca - 19 mars 2013 07:09

Idag är det en månad sedan Strömsholm ringde och gav oss återbudstiden för operation av armbågen. Det känns som en evighet sen. Ibland kan jag känna att hela den här resan kommer att vara förgäves, när Carpus ändå ska sabba allting. Hon kommer återhämta sig jättefint från op armbågen men vad spelar det för roll när hon ändå har skitont i handleden.Suck, det känns lite hopplöst just nu. Men jag ska ta upp både cartrophensprutor och kortisonsprutor på återbesöket hos Lennart 8/4, så får vi se vad han säger. God morgon liksom... Vaknar upp med en känsla av hopplöshet i kroppen.

Av Rebecca - 18 mars 2013 16:21

Besök hos Anna sjukgymnast idag igen. Jag vet inte vad jag ska säga, förutom att jag känner mig ganska så... tom. Armbågen ser fortfarande fin ut, och vi ska fortsätta öka upp så att vi går som max en halvtimme här om 10 dagar, och det är ju kul. Däremot går det ingenstans med carpus trots laser, grönläppad mussla, kondroitin, water treadmill, stretching, handledsskydd, massage och antiinflammatoriskt. Nästa vecka ska vi börja simma och jag hoppas av hela mitt hjärta att det gör magi för henne, för jag vet inte vad jag gör om hon inte blir bra.



Mitt hjärta.. mitt livs kärlek ♥.

Av Rebecca - 13 mars 2013 14:11


Bästa Katarina har börjat komma förbi och ge Flinga laserbehandling på hennes dumma Carpus... hon var här i onsdags och Fling blev totalt öööverlycklig över att någon kom och hälsade på just henne! Hon tokgillar Katarina! I vilket fall så driver Katarina ett företag med inriktning på friskvård och rehab, hon är utbildad hundfysioterapeut och har vibb, laser, löpband för hund och en massa annat nyttigt. Kika in på hennes hemsida!



Vi fortsätter traska också, dessa bilder är inte från senaste gången vi var och traskade, vilket var i torsdags, utan jag är lite långsam på att uppdatera! Fling börjar iaf tycka att det är kuuul att traska, och hon börjar få in tekniken riktigt bra. Sist gick hon 8 min x2, totalt 16 min plus avtorkning och lite lätt stretch av bästa Frida! Jag kan varmt rekommendera henne om ni har en hund med fysiska problem eller en lite rund jycke som behöver gå ner i vikt, hon är verkligen suverän. Hennes hemsida hittar ni HÄR! Fling ska snart få börja simma också, vilket nog kommer bli suveräng för den där strulande handleden...


För mig är det jobb hela helgen och Flinga är hemma med sin favvohusse (som förövrigt har gått lite fot med henne idag, första gången för Flinga att jobba med honom). På måndag ska vi tillbaka till Anna igen och kolla hur kroppen känns. Hoppas hoppas hoppas att carpus ser bättre ut...


Av Rebecca - 11 mars 2013 14:19

Hallå i stugan, nu är vi hemkomna från det andra sjukgymnastbesöket.


Vi börjar med det positiva: Och det är att armbågen ser fin ut! Lite svullen, men det är inget konstigt. Hon har jättefin rörlighet och reagerar bra på ökad motion, hon är ohalt, går bra på benet och all stelhet har släppt!


Och det negativa då...: Carpus är tyvärr inte bättre. Hon är fortfarande svullen i leden och har förmodligen en inflammation där, hon reagerar rätt kraftigt (för att vara hon då... hon är oerhört smärttålig) när när handleden vilket är skitdåligt. Hon har nu gått på Canidryl (typ rimadyl) i 3 v nu och borde inte ha såhär ont.


Det är med tanke på Carpus inte så muntert här i huset idag. Jag är skitledsen, för mina farhågor har blivit besannade, nämligen att det är carpus som kommer göra att jag får ta bort henne för tidigt och inte armbågen. Japp, negativt kan tyckas, men jag tror tyvärr helt ärligt att det är så det kommer bli. Men jag är också en såndär hemsk hundägare som låter min hund leva ett kort och rikt liv istället för ett tomt och långt liv. Vi får ta det som det kommer helt enkelt. Ska iallafall fråga Lennart om vad han anser om kortisonsprutor, det är ju verkligen ingen långsiktig lösning utan mer för att snabbt lyckas häva inflammationen och sen hoppas att den inte kommer tillbaka på jäkligt länge. Sedan inser jag att jag alltid kommer få ha ett recept canidryl liggandes hos apoteket, och alltid tabletter hemma, utifall att hon lyckas dra till handleden.


Åh fyfan vilken skitdag detta blev. Jag trodde verkligen att vi gjort det jobbiga nu i och med operationen av armbågen, men nej, det verkar inte vara över.


 


Mitt älskade hjärta som 8v bebis. Fyfan vad jag älskar den här hunden. Tanken på att förlora henne, att behöva ta beslutet och vara med henne de sista andetagen gör så fruktansvärt ont.


     


Det är såhär vi vill ha det. Inte i koppel eller med restriktioner om att aldrig få jobba igen, aldrig få leva ett fullvärdigt liv.

Av Rebecca - 8 mars 2013 11:18

Idag har Fling traskat hos Frida på Dogland för första gången! Det gick jättebra och fröken är nu trött som en mört! Duktiga Fina Fling!

Av Rebecca - 7 mars 2013 09:01

Denna skulle ha varit med i inlägget nedan

Av Rebecca - 7 mars 2013 08:31

15 min promme på Sätra äng!

Av Rebecca - 4 mars 2013 17:27

Idag har Fling varit på sitt första sjukgymnastbesök, och det känns riktigt skönt att ha det avklarat!

Hon har finfin rörlighet i armbågen och är bara lite svullen, vilket bådar gott!

Det jag oroar mig för nu, är inte att hon inte kommer bli frisk från armbågen, utan det faktum att hon har pålagringar på carpus (handled) Hö fram. Detta är inget ärftligt utan kommer av att hon gjort sig illa någon gång, tyvärr vet jag ej när. Inte alltid bra att ha en rejält smärttålig hund... I vilket fall kan man inte göra ngt åt carpus utan det ä bara rehab som kan hjälpa där tyvärr. Jag tror det är carpus och inte armbågen som kommer ge henne problem i framtiden...

I vilket fall känns det skönt att veta mig mer hur läget är med armbågen just nu och att det blir bättre!

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards