Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under februari 2013

Av Rebecca - 28 februari 2013 14:23

10 min promenaderna går riktigt bra! Idag är tanken att hon får tre stycken. Morgonens lååånga promme (ute säkert 15 min), tog vi på Sätra äng. Oj vad glad hon blev!!

Nyss inkomna från ännu en långpromme, denna gick ner till skolan och lite träning la vi in också. Stoppsignal med visselpipa, och det är så kuuul att träna! Men nu är vi så trötta så ojoj...

Av Rebecca - 26 februari 2013 13:03

Jäklar vad jag saknar mina och Flings morgonprommisar... Big time abstinens!

Lånar Ester istället, inte illa det inte! Snön håller på att smälta bort och våren är på väg. Som jag längtar...

Av Rebecca - 26 februari 2013 07:43

Mamma och jag åkte till Ulriksdal för fika och köp av tulpaner, lillFling fick följa med och luftas lite också! En liten sväng på parkeringen, sen hopp in i bilen och när mor och jag fikat klart åkte vi bort en bit för en lite längre promme (typ 7min)!

Hon var iaf helt överlycklig över att få komma ut och sprang (i väldigt snabb skritt) till bilen när hon fattade att hon fick följa med! Älskade mongohund!

Idag är det en v sen operationen, det firar vi med att öka två prommar till 10 min!

Av Rebecca - 24 februari 2013 21:13

Lilltösen har kört lite aktiveringsleksak och tankenöt i form av tandvisningstarget nu på kvällskvisten! Att denna stora tös kan ha sån sjuuuk frenesi i aktiveringsleksakslekarna... Hon är som tokig!

Av Rebecca - 24 februari 2013 18:48

Haha, Fling är så söt! Kom nyss från jobbet, sätter mig direkt i buren och gosar med henne när hon börjar nosa febrilt i en av filtarna. Jag undrade verkligen vad hon hittat, lyfter på filten och ser att hon ligger och gnager på en gammal morot. Haha, tänk vilka fynd man kan göra ;).

Av Rebecca - 24 februari 2013 09:37

Snart är det en v sen op och imorrn är det en v sen vi fick reda på varför hon var halt! Tiden går fort när man har roligt... (Jättekul).

Vi har nyss varit ute pp långpromenad (5 min...) och just nu ligger världens bästa Anton och kyler armbågen! Jag har jobbat sen i fredags och jobbar även till 18 idag... Så min underbara familj har hjälpt mig med Flång i helgen. Utan dem skulle det aldrig gå att få ihop det med jobb, skola och sjuk hund.

Det går rätt bra för oss, förutom att hon inte gärna böjer armbågen så mycket som behövs när vi tränar rörligheten. Men det blir sakta men säkert bättre. Efter 10-12 dagar ska hon få börja med rehab, så det är snart!!

Nu är det dags för att hoppa in i duschen och dra mig mot jobbet. Hade mycket hellre stannat hemma med mina älsklingar...

Översta bilden är från när vi kylde armbågen nyss och den nedre från igår kväll när hon tyckte att matte inte skulle äta mer lördagsgodis! Så söt!

Av Rebecca - 22 februari 2013 15:30

Ja hörrni, vad har hänt i våra liv senaste tiden? Vi har varit med om en hel del. Fling var ju halt men blev frisk efter en sväng rimadyl, vilket inte höll i sig särskilt länge.

För 1.5 mån sen blev hon jättehalt efter vila, jag bokade då tid hos Lennart Sjöström på Strömsholm. I måndags var vi där, vilket visade på pålagringar på båda armbågarna, vänster dock värst plus reaktion när han palperade. Han gissade på lösa benbitar i leden och ville göra en artroskopi för att kolla. Dagen efter ringde de för att boka en operationstid, bara det att de fått en återbudstid samma dag som de frågade om vi ville ta. Jag tackade ja och skyndade mig hem för att bada hund och fixa iordning allt inför op. Snälla Sofia följde med mig in och var världens bästa stöd!

Nu har jag således en nyopererad hund hemma! Operationen gick bra och Lennart hittade en del skit i leden. Allt problem hon har med sin vänstra armbåge är ärftligt för den som undrar.

Nu är det rehab som gäller, hon får inte hoppa, vi går 5 min promenader för tillfället och får öka ca 5min / vecka.

Funderar på att skriva om allt här på bloggen?! Vad säger ni?

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards