Rebecca och Elli- Livet med stor hund i litet format

Alla inlägg under december 2011

Av Rebecca - 9 december 2011 14:40
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Rebecca - 8 december 2011 14:35

Det var så oerhört vackert väder när Flinga och jag var och gick nere vid vattnet idag. Inte direkt så man kan tro att det är december, snarare september. Eller april.




(Bilderna tagna med mobilkameran, om ni undrar hur jag kan visa bilder med så kass kvalitet...)


Sedan har vi varit med Kisen uppe i skogen och gått lunchprommis, alltid kul att träffa farbror Kisen. Det här blir en rolig helg faktiskt. Händer en del. Imorgon ska Flinga och jag på andra kurstillfället för Eva Bodfält vilket ska bli superkul, sedan på kvällen ska jag ha hit några tjejkompisar och fira min födelsedag en vecka för tidigt med middag och sedan utgång (fyller den 16e om någon känner för att skicka paket till mig   ), på lördag tänkte jag lägga spår och söndag ska jag, mamma och Hella på hundmässan för att spana på Rottisar och hundgrejer! Kul helg!


Denna torsdag är egentligen inte lika rolig, har en hemtenta som ska vara inne nästa vecka som jag sliter med. Inte ett dugg kul. Dessutom har dokumentet av någon anledning försvunnit, trots att det ligger i dokumentlistan?! Blev lite ställd när jag skulle öppna det i word, också går det inte. SOM TUR VAR så hade jag backupat det!!! Tack tack tack för att jag ibland är sinnesnärvarande!! Men nu ska jag faktiskt ta tag i det här oerdentligt. Jag har öppnat dokumentet. Bara att skriva. Bara...

Av Rebecca - 7 december 2011 17:45

Ni som hängt med sedan starten (och innan Flinga kom) vet ju hur oerhört irriterad jag var på alla människor som skulle släppa fram sina hundar till Vicke hela tiden. Till och med när vi tränade skulle de fram med sina ouppfostrade hundar för att hälsa minsann. Irriterande som sjutton. Jag trodde ju i min enfald att jag skulle slippa detta problem när jag skaffade Rottis, ni vet, de är ju mördarhundar. I vilket fall så motbevisades idag min tes, då en gubbe släppte fram sin Pinscher till Flinga i skogen bara helt random. Båda var kopplade och han kommer gåendes mot oss och bara släpper fram hunden till Flongsan. Jag blev helt paff och sa inte ett ljud men mamma är lite mer talför och uttryckte sitt missnöje. Han ryckte på axlarna och sa "jag tycker de skulle få hälsa.." och gick vidare. Jag blev irriterad vem släpper fram sin hyfsat lilla hund till en mer än dubbelt så stor Rottis? Varför släpper man fram sin hund över huvud taget? Suck. Man slutar aldrig att förvånas.


 I vilket fall så har dagen bjudit på skogsprommis då, en Kisen och Flinga promenad i skogen (bra med dubbelbur!) och lite lydnadsträning på gräsplätten nere vid skogsvik.


Idag tränade vi frittfölj, ställande och läggande. Det gick super alltihop! Riktigt förvånad blev jag över läggandena, klockrena. Duktig tjej! De har varit lite svåra att få till på henne, hon har lagt sig långsamt, inte korrekt och dessutom inte alls velat lägga sig när jag går ifrån henne. Men med myrsteg och bakåtmarsch har det löst sig bra. Även tränat snabba lägganden när jag står bredvid henne i utgångspos.


      


Detta var för 6 månader sedan. Den 7e juni när min kusin var på besök och vi var på Sätra äng! Min fina fina hårboll. Och lilla lilla flongsan.

Av Rebecca - 4 december 2011 19:47

Idag, den 4e december 2011, är det exakt 6 månader sedan vi hämtade hem fröken Flinga! Tänk att det är möjligt att tiden kan gå så himla fort? Det känns som att hon har varit här hur länge som helst. Typ hela livet..


Självklart måste vi fira detta med lite bilder som visar hur det såg ut för 6 månader sedan.


   

Den absolut sötaste Flingan som någonsin skådats på denna planet. Min vackra tjej! Så stor, men ändå så liten.


Denna stora dag har vi firat med långprommis i skogen med Kisen och lite lydnadsträning på klubben. Träningen gick sådär, men det får det göra ibland! Jag är glad ändå, och Flinga är glad ändå. Ingen skada skedd.

Av Rebecca - 3 december 2011 16:37

Idag har vi haft hela förmiddagen knökfull, även en del av eftermiddagen i och för sig. Mysig skogsprommis idag, vi sov ganska länge, vilket innebar att vi inte kom iväg förrän framåt tio. I vilket fall så hann vi hem, fixa lite med nya hundburen (som kom igår), ta fram en älgklöv ur frysen och åka och lägga spår.

Dagens spår var kanske 150 m långt, lite svängar men inga kraftiga vinklar. La över en ganska vältrafikerad stig däremot, spårbörjan blev i skogsbrynet och löpte sedan in i skogen.

Sedan bar det av hem för en fika medan spåret vilade ca 30 min, ta med hunden och åka tillbaka till skogen för att gå spåret. Där spårade hon mig hela vägen från parkeringen fram till spårbörjan, när hon kände blodlukten blev hon som vanligt tossig och drog som en tok i linan. Tack för att det finns handskar. Hon tog spåret jättefint och följde det superbra, blev lite fundersam vid stigen men inte mer än så. Duktiga tjejen!



Inte det lättaste att få en vettig bild på henne när hon låg och gnagde, lång slutartid på mobilkameran = mission impossible att få skarpa bilder vid rörelse.


Efter spåret var det raka vägen att hämta upp Hella och bege oss mot skavlöten, väl där insåg vi att det var julmarknad borta på Rönninge by, så vi knatade bort dit helt enkelt. Vi kom precis i tid för att kolla på det supersöta luciatåget, massa barn och underbart söta ponnyer. Jag är riktig svag för "urhästarna" typ fjordhäst, nordsvensk, gotlandsruss, tycker de är såå himla vackra! Men det var inga nordisar med, utan jag fick hålla tillgodo med russ och fjording, som självklart var pyntade med glitter. Jättebra miljöträning för tjejerna med en massa folk, hästar, hundar och springande barn. Man tycker att Flinga borde vara trött nu som inte har sovit en blund på hela dagen... men nej, hon ligger och spanar ut i stormen. Tokfia.


               

Jag är faktiskt nöjd med bilderna på Mandie, däremot den på Flinga är ju katastrofdålig, men hon måste ju få vara med...



Och en bild på nya hundburen. Tjejerna bredvid varandra, Mandie halvt dold bakom en orange spårlina.

Av Rebecca - 2 december 2011 12:44

Idag var Flinga och jag tvungna att åka buss till Kisen. På vägen till Kisen var det inga större problem, hon sköter sig fint men hon är ju bra stor alltså. Pratade med en kvinna som satt och beundrade min vackra hund hela vägen (vilket är typ 5 min..). Vi gick sedan en prommis och de fick leka lite, allt som allt var vi där 1 h innan bussen gick tillbaka.

 Sedan åkte vi tillbaka, hon är verkligen supersnäll och sätter sig fint där jag ber henne, men när hela bakre delen av bussen + barnvagnsutrymmet är fullt.. vad gör man?! Man sätter sig så att det blir kaos när barnvagnarna ska av en hållplats efter, och jag måste släppa upp Flinga uppför trappan mot bakre delen av bussen medans barnvagnarna kliver av. Självklart fastnar även en vagn i glipan mellan bussen och trottoaren och... TAPPAR HJULET! När Flinga står där säger en tjej som sitter precis bredvid där Flinga står; "I'm very afraid of dogs...", lite vädjande sådär till mig. Jag talar om att hon inte kommer hälsa på henne, och vid det här laget har barnvagnsmaffian hunnit ta sig av bussen och jag kan sätta mig där det finns lite utrymme. Kaos med stor hund på trång buss. Vicke var så praktisk, bara att hiva upp i famnen. Känns ju sådär lätt med 40 kg Pottweiler, särskilt när rasen har rykte om sig att vara en riktig mördarhund som äter upp folk. Hmm. Kul.


Hon ser väl livsfarlig ut, förvisso lite lidande, men farlig?! Neeej, mattes hjärta. Tror jag ska skaffa ett Minxhalsband till henne, helst rosa med lite hjärtan på, för att avdramatisera hennes läskighetsfaktor. Suck.

Av Rebecca - 1 december 2011 13:05

Nu är vi nyss hemkomna från Kisen minsann. 45 min prommis och lite bus hanns med, tokhundar. Vet ni hur svårt det är att fota busande hundar med mobilkamera? Säkert vet ni det. Men det var desto lättare när de satt still. Tokhundar.



Vilka söta voffar de är! Funderar faktiskt på att åka till klubben ikväll och köra lite lydnad. Men jag tror jag skippar det och tränar hemma i köket istället. Behöver slipa lite på läggande och ställande under gång, och det görs väl egentligen bäst här hemma. Min hund är förbaskat knäpp, hon är ju som tokig i att jaga löv, och far omkring som en riktig tok härute på terassen just nu. Man kan ju tro att det har brunnit..


Torsdag: Prommis + bus med radarparet K & F. 
                 Slipa lite på läggande och ställande under gång


Fredag: Prommis + bus med K & F.

               Träna apportering , 1an och 2an.

                Träna ingångar

                Fortsätta träna stadgan i ligg, inför platsen


Lördag: Träffa Hella och Mandie, åka ut till Skavlöten för att spåra och gå prommis (aka. busa)


Söndag: Långprommis med uppletande.

Presentation


Hundar, hästar, matlagning, sötsaker, fotografering och träning!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards