Direktlänk till inlägg 24 september 2011
Gårdagens middag blev (som rubriken avslöjar..) tacopanna! Jag är inte jääätteförtjust i stark tacokrydda, men detta är verkligen MUMS, trots kryddan. Majsen och löken rundar av den starka spiskumminsmaken lite. Tillbehör fick bli guacamole, salsa, gräddfil och nachos. Men jag lovar, detta är awesome!
Ingredienser tacopanna:
Valfri mängd köttfärs (ca 500 g till fyra personer)
En röd lök
En liten burk majs
1 påse tacokrydda
Gör såhär:
Stek köttfärs, häll i tacokryddan, tillsätt hackad rödlök och majs. Klart! Servera med valfria tillbehör, men guacamole är ett måste.
Ingredienser Guacamole (4 pers):
2 mogna avocados
1 lime
1 röd chili
salt
peppar
ev. vitlök
Gör såhär:
Finhacka chilin, och mosa samman med avocadosarna. Dela limen och pressa ur halvorna i moset, tillsätt ev. 1 pressad vitlöksklyfta, smaka av med salt och peppar.
Och ååh, detta är såå gott! Den här guacamolen är så fräsch och underbart god. Den smakar riktigt bra utan vitlök också (märkte jag igår, då jag glömde den), därför skriver jag att det funkar ändå.
Denna snabba maträtt är verkligen, verkligen supergod. Går på ett kick och är lätt att variera.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|